Szendvicsek, szendvicskrémek

Gombás-tojásos melegszendvics

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

2 doboz gombakonzerv

egy közepes hagyma ¼-e

1 db nyers tojás

4 db főtt tojás

néhány evőkanál tejföl

2 teáskanál mustár

reszelt sajt

só, bors, olaj

 

Elkészítés:

 

A hagymát finomra vágom, majd kevés olajon egy serpenyőben megpárolom. Ha már üveges, akkor ráöntöm a gombakonzerveket levükkel együtt, és addig sütöm, amíg teljesen elfő a leve. Ez után hozzákeverem az összetört főtt tojásokat, a mustárt, fűszereket, és annyi tejfölt, hogy még krémes legyen a massza (ügyeljünk arra, hogy le legyen túl híg). Hozzáadjuk a nyers tojást, és a reszelt sajtot (a sajt akár el is hagyható). Megkenek pár szelet kenyeret a krémmel (én jó vastagon szeretem rajta) és beteszem az előmelegített sütőbe. Addig sütjük, amíg a krém teteje kicsit megszínesedik és a kenyér is megpirul.

 

Bundás kenyér (másként)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

4 körbevágott szelet kenyér

5 dkg reszelt sajt

2 tojás

1 dl tej

2 evőkanál olaj

1 teáskanál ételízesítő

1 gerezd fokhagyma

ízlés szerint bors

őrölt szerecsendió virág

a tepsihez 2 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

 

A kenyérszeleteket félbevágom. A sütőt előmelegítem, a sütőrácsot beolajozom. A tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát. A kenyeret belemártom a tojásos masszába (hagyjuk, hogy megszívja magát rendesen). A szeleteket szorosan egymás mellé helyezem a forró sütőlemezen. Szép pirosas-barnára sütöm, majd a sütőből kivéve reszelt sajttal megszórom.

Még forrón, salátával együtt tálalva tökéletes reggeli vagy vacsora.

 

Olasz melegszendvics

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

2 szelet kenyér

1 paradicsom

csipet oregánó

mozzarella sajt

kevés vaj

 

Elkészítés:

 

A kenyeret megvajazzuk, majd rátesszük a felkarikázott paradicsomot. Megszórjuk oregánóval, sajtreszelékkel (vagy szeleteket is tehetünk rá), és 180o-on körülbelül 5 percig sütőben sütjük.

 

Tojáskrém

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

5 tojás

evőkanál kefir

5 dkg vaj (vagy margarin)

1 kis fej vöröshagyma

1 evőkanál mustár

1 mokkáskanál currypor

1 púpozott mokkáskanál só

1 késhegynyi törött fekete bors.

 

Elkészítés:

 

A tojásokat keményre főzzük és mielőtt még kihűl, meghámozzuk, majd apróra összetörjük (akár húsdarálón is ledaráljuk, így valóban pépes lesz). A vajat a tejföllel és a mustárral habosra keverjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Felfűszerezzük, s végül a tojást is hozzákeverjük.

A krémet hidegen fogyasztjuk. Pirítósra kenve, paprikával, paradicsommal vagy újhagymával fogyasztjuk. (egy hétig is eláll a hűtőszekrényben)

 

Hozzávalók:
5 tojás1

evõkanál kefir

5 dkg vaj (vagy margarin)

1 kis fej vöröshagyma

1 evõkanál mustár

1 mokkáskanál currypor

1 púpozott mokkáskanál só

1 késhegynyi törött fekete bors.

Elkészítés:
A tojásokat keményre fõzzük és mielőtt még kihűl, meghámozzuk, majd apróra összetörjük (akár húsdarálón is ledaráljuk, így valóban pépes lesz). A vajat a tejföllel és a mustárral habosra keverjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Felfűszerezzük, s végül a tojást is hozzákeverjük.

A krémet hidegen fogyasztjuk. Pirítósra kenve, paprikával, paradicsommal vagy újhagymával fogyasztjuk. (egy hétig is eláll a hűtőszekrényben)

Lali-bácsi padlizsánkréme

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Hozzávalók:

 

4-5 db közepes padlizsán

2-3 gerezd fokhagyma

ízlés szerint vöröshagyma

citromlé

3-4 evőkanálmajonéz

3-4 evőkanál tejföl

 

Elkészítés:

 

Megmosod a padlizsánokat, beteszed a sütőbe, kb. 80-200 C-on addig sütöd, még tapintásra nagyon puha, színre sötétbarna nem lesz. (a puhaság a mértékadó) Felhasítod, és kikaparod a héjából. Hozzáadsz ízlés szerint: 2-3 gerezd reszelt fokhagymát (v. fokhagymakrémet), reszelt vöröshagymát, sót, kevés citromlét, 3-4 evőkanál majonézt, ugyanennyi tejfölt. Jól összekavarod, ha szükséges, utána ízesítesz. Kézi rúdturmixal jól lehet homogenizálni.

Kenyérre vagy pirítósra kenve fogyasztjuk.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés