Tortilla tészta

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:

 

30 dkg liszt

4 evőkanál olaj

1 teáskanál só

1/2 csomag sütőpor

víz

 

Elkészítés:

 

Fogunk egy tálat, beleöntjük a lisztet, sót sütőport és olajat, ezeket langyos víz folyamatos hozzáadásával lágy tésztává gyúrjuk. Ezt követően letakarjuk és 15 percig pihentetjük. A negyed óra elteltével nagyjából 12 golyóra választjuk szét tésztánkat és liszttel meghintve vékonyra nyújtjuk (18-20 cm). Egy tepsiben vagy vastag aljú serpenyőben, olaj nélkül megsütjük a lepényeket (ha hólyagosodik, akkor jó) Megfordítjuk és megsütjük a másik oldalát is. Melegen tálaljuk.

A tészta még nyers állapotban le is fagyasztható, így bármikor rendelkezésre állhat.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés