Mézzel-tejjel sült csirke
Hozzávalók:
1 grillcsirke (80 dkg)
3 dl tej
1 dl méz
20 dkg csiperkegomba
csemegepaprika
5 dkg liszt
őrölt fekete bors, só
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk majd feldaraboljuk. A darabokat sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, megforgatjuk lisztben majd egy kivajazott tepsibe tesszük. Közepesen meleg sütőbe tesszük és fél óra alatt szép pirosra sütjük. Ha már megsült, akkor a csomómentesre kevert méz és tej elegyét ráöntjük a csirkére. Visszatoljuk a húst a sütőbe és a legalacsonyabb hőfokon sütjük még 40 percet. A cikkekre vágott gombát is a csirkére szórjuk és sütjük még 10 percet.
Hasábburgonyával vagy rizzsel tálaljuk. Mellé száraz fehérbort kínálhatunk.