Élelmiszerek tárolása

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Babot, lencsét, ha háztól vagy kistermelőtől veszünk, akkor érdemes lekezelni, hogy tovább elálljon. fszertartoEzt úgy a legegyszerűbb, ha pár napra mélyhűtőbe tesszük, majd utána papírzacskóban tartjuk száraz helyen, így a zsizsik elpusztul benne.

Lisztet levegős, száraz helyen tároljunk, nehogy bedohosodjon. Ha melegen hagyjuk, akkor később akár szúrós szagúvá is válhat, megavasodhat.

Csak a hibátlan állapotban lévő gyümölcs áll el. A kisebbek napokig, míg a nagyobbak, akár hetekig is tárolhatók.

Ha almát vagy körtét akarunk tárolni, akkor ügyeljünk arra, hogy ne érjenek össze a gyümölcsök. Legcélszerűbb újságpapírt helyezni közéjük, hogy a felszívja a nedvességet.

A déligyümölcsöket nem kell hűtenünk. A puhább gyümölcsöket ne rétegesen tároljuk (pl. barack, szilva). Az elrakott gyümölcsöket válogassuk át időközönként.

A sokszor összeállhat, ha pára éri. Ez kiküszöbölhető, ha a tárolóba pár szem rizst teszünk, ami felszívja a nedvességet.

Az összes fűszert tartsuk gőztől, párától mentes helyen.  Használat után zárjuk vissza őket légmentesen, így megőrzik aromájukat, ízüket.

 

Receptek

Hiredetés

Hirdetés

Belépés

Keresés

GoogleRecept keresés