Sütés nélküli édességek
Gesztenyeszív
Hozzávalók:
2 csomag gesztenyemassza
10 dkg margarin
8 db babapiskóta
1 csomag vaníliás cukor
kristálycukor kevés vízben felolvasztva
rum vagy rumaroma
Elkészítés:
A gesztenyemasszát, a margarint, vaníliás cukrot és a ledarált babapiskótát jól összedolgozzuk egy kevés rummal és cukros vízzel (ízlés szerint). Az így kapott masszát elnyújtjuk, és egyenlő darabokra vágjuk. Ezekből a darabokból könnyen kialakítható a kívánt forma. A megformált darabokat olvasztott csokoládéba mártjuk (félig vagy teljesen). Egy kicsi állni hagyjuk és már fogyasztható is.
Banános süti
Hozzávalók:
1 csomag kör alakú piskótatallér
3-4 db banán
1 csomag vanília puding + tej
Elkészítés:
2 piskótatallér közé helyezz egy kb. fél cm vastag banánkarikát. Szúrd át egy fogvájóval, hogy ne essen szét. A pálcikát fogva mártsd bele a sűrűre készített meleg pudingba.
Másnapra a piskóta lepuhul és összeérik az íze a banánnal. Többféle pudinggal vagy olvasztott csokoládéval is elkészíthető a desszert.
Dinnye süti
Hozzávalók:
Piros részhez:
12,5 dkg margarin
20 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
1 piros ételfesték
1 rumaromaj
10 dkg porcukor
2-3 cl sárgadinnye vodka vagy víz
Zöld részhez:
12,5 dkg margarin
30 dkg darált keksz
1 zöld ételszínezék
10 dkg porcukor
2-3 cl sárgadinnye vodka vagy víz
Elkészítés:
Mind 2 színhez az összetevőket alaposan összedolgozzuk. A piros masszából 6 db egyforma nagyságú golyót készítünk, majd a zöld masszát is egyenlő 6 részre osztjuk. Ezzel beburkoljuk az előbb gömb alakúra formált piros masszát. Az elkészült golyókat 1 éjszakára hűtőbe helyezzük. Másnak 8 szeletre vágjuk fel őket. (érdemes a golyókat előbb félbe vágni és utána további cikkekre osztani, mert így nem morzsálódik annyira)
Magokat reszelt csoki darabokkal imitálhatunk desszertünkön. Csak szórjuk rá nyugodtan.
Citromos álom
Hozzávalók:
25 dkg babapiskóta
2 db citrom
12 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekavarjuk a citromok reszelt héját és levét. Ez után óvatosan hozzákeverjük a keményre vert tejszínhabot.
Az edényünk alját kirakjuk egy réteg babapiskótával, majd rákenjük a krémünk felét. Erre ismét teszünk, egy réteg babapiskótát majd a maradék krémet szépen elsimítjuk a tetején, s citromkarikákkal díszítjük. Érdemes egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezni fogyasztás előtt.
Kekszes krémes
Hozzávalók:
1 csomag háztartási keksz
1,5 csomag vaníliás pudingpor
12,5 dkg margarin
2 db tojás
fél csomag zselatin
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A forma (tepsi) alját kirakjuk keksszel, úgy, hogy fedje az egészet. Erre fogjuk majd rákenni a krémet.
Krém: A pudingport, a tojások sárgáját, cukrot, lisztet és a zselatint egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. A forró masszához hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét és az apró kockákra vágott margarint. A kész krémet óvatosan a tepsibe tesszük, majd a tetejét ismételte kirakjuk keksszel.
Másnapra a keksz jól lepuhul és az elemek között szépen fel lehet vágni a süteményt.