Sütés nélküli édességek
Túrógolyó
Hozzávalók:
50 dkg túró
30 dkg kókuszreszelék
30 dkg porcukor
Vaníliás cukor
Mogyoró/mazsola/mandula
Elkészítés:
A túrót, a porcukrot és a vaníliás cukrot összedolgozzuk és 10-15 percig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Ez után hozzáadjuk még a kimért kókuszreszeléket, összekeverjük és golyókat formálunk belőle, melynek közepébe helyezzük a mogyorót/mazsolát/mandulát, majd megforgatjuk a kimaradt kókuszreszelékben.
Könnyen elkészíthető, könnyű és frissítő édesség. Hűtve fogyasztandó.
Sport szelet
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
4 evőkanál kakaópor
rum/ rumaroma
1 tábla tortabevonó
Elkészítés:
A darált kekszet és a kakaóport jól elkeverjük. Ezután fogunk egy edényt, amibe a margarint, a cukrot és a tejet összemelegítjük annyira, hogy a margarin és a cukor elolvadjon benne. Ezt a folyékony masszát ráöntjük a kekszre és hozzáadjuk a rumaromát. Az így kapott, jól összedolgozott masszát tepsibe vagy jénaiba helyezzük, és jól belenyomkodjuk. Tegyük be a hűtőbe, míg a csoki mázat előkészítjük. 1 tábla tortabevonót, 1 evőkanál olajjal gőz felett lassan felolvasztunk, majd rákenjük a hűtőből kivett massza tetejére.
Kihűlés után, forró vízbe mártott késsel nagyon szépen lehet szeletelni.
Kókuszgolyó
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
10 dkg vaj
1 csomag kókuszreszelék
2 evőkanál kakaó
25 dkg porcukor
1 mokkáskanálnyi rumaroma
Meggybefőtt leve/ tej és kávé
Elkészítés:
A darált kekszet a cukorral, kakaóval és a lágy vajjal jól összedolgozzuk. Hozzáöntjük a rumaromával ízesített meggybefőtt levét / vagy tejeskávét /. Annyit öntsünk hozzá, hogy még formálható legyen. Nedves kézzel golyókat formálunk belőle, melyeket egyenként megforgatunk kókuszreszelékben. Ha időnk és energiánk engedi, akkor a kókuszba forgatás előtt a golyók közepébe magozott meggyet is helyezhetünk, mely még különlegesebbé varázsolja desszertünket.